dV-39 - Stichting Familiehistorie Westera Wilkens

Verveners & Turfdragers
Title
Ga naar de inhoud

Een 'prachtige' naam


Het is een weinig voorkomende naam, en misschien is dat maar goed ook.
Imminus.
In 1940, in de tijd dat vernoemen nog een algemeen gebruik was, kwam hij als vierde kind ter wereld in het gezin van Arent Westera en Johanna Vos. Zoals gebruikelijk werd de eerste zoon vernoemd naar de vader van vaders kant (Johannes), de eerste dochter naar de moeder van moeders kant (Sophia).
De tweede zoon, daar ging het allemaal nog goed, werd vernoemd naar de vader van moeders kant (Jan), en toen kwam er nog een jongen. Die moest vernoemd worden naar de moeder van vaders kant. En die heette Immina.

De naam Immina komt in de familie wel geregeld voor. Zo is er natuurlijk Immina Bugel, die een dochter was van Immina Bugel. Deze dochter was getrouwd met Johannes Westera, en in dat huwelijk werd Immina Westera geboren. In de huwelijken van haar zussen Jurriana (met Henricus Andringa), en Anna Elisabeth (met Christiaan Wijkens), en van haar broer Jurjen Pieters Bugel (met Lammechien Bunt) werden ook Immina's geboren.

De naam Imminus komt verder nergens voor.

Immina Bugel (1842-1917) is genoemd naar haar moeder, Imina Derks Scha en die is vervolgens genoemd naar haar grootmoeder. De verwachting is dat in de gezinnen van broers en zusters ook meerdere Immina's voorkomen.


De verschillende Immina's zijn te vinden op de gelijknamige pagina op de website Genealogie Online.
© 2003-2024   Stichting Familiehistorie Westera Wilkens
Terug naar de inhoud